ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två omkom i flygolycka

TT · 13 Nov 2012
Uppdaterad 13 Nov 2012

Foto: Scanpix


Ett ultralätt flygplan med två medelålders män ombord kraschade strax söder om flygfältet i Arvika på tisdagseftermiddagen. Båda omkom.

klar

Artikellänk är kopierad

En vinge lossnade när flygplanet befann sig på cirka 75 meters höjd och var på väg att landa, skriver Värmlands Folkblad. – Det kom sydväst ifrån och var på väg att landa på södra delen av flygbanan. Enligt vittnen fick de problem med planet då en vinge släppte, säger Johnny Hjalmarsson, Räddningstjänsten i Arvika till Metro. 

Det var vid 13-tiden på tisdagen som olyckan inträffade, och personal på flygplatsen såg det och slog larm. Planet landade upp och ner i en bäck med högt vatten och bara landningsstället syns ovanför vattenytan. 

– Den ena personen blev kvar i planet, den andra slungades ut och flöt 200 meter, berättar Hjalmarsson. 

De omkomna männen, som är i 55-årsåldern, har identifierats.

Efter höstens regn är bäcken ovanligt bred, med stark ström. Räddningsarbetet försvårades av vattensituationen. Det enda av planet som syntes över ytan var landningsstället, skriver Värmlands Folkblad på nätet.

Statens haverikommission har blivit informerad. Det är dock inte givet att kommissionen tar upp olyckor med ultralätta plan. Motorflygförbundet ska också informeras, och kan göra en utredning.

Det finns ingen reguljär flygtrafik vid flygplatsen i Arvika.

– Luften där är inte kontrollerad av någon flygtrafikledning. Man kan flyga utan att lämna en färdplan eller något meddelande, säger Lars-Olof Jöckert, räddningsledare på flygräddningscentralen, till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro