ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två personer sågs spänna upp ståltråd vid cykelbana i Karlstad

Björn Sjö · 9 Okt 2018
Uppdaterad 10 Okt 2018
Cyklisterna i Karlstad lever farligt.

Cyklisterna i Karlstad lever farligt. Foto: IBL


Ståltråd har den senaste veckan spänts upp på ett livsfarligt sätt vid flera cykelbanor i Karlstad. På tisdagskvällen fick polisen äntligen upp ett spår. Två unga personer sågs spänna upp ståltråd mellan två lyktstolpar. Vittnet ringde polisen direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var vid 20-tiden på tisdagskvällen som en förbipasserande fick syn på två unga män som höll på att spänna upp en tråd i en korsning i området Lorensberg i Karlstad, rapporterar Radio P4 Värmland.

– Han tilltalar de två unga killarna och säger till dem att låta bli det där. Han möts av några svordomar och sen försvinner de hastigt från platsen, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh till radion.

Mannen ringde genast till polisen, som snabbt var på plats med flera patruller och hund. Ett sökande pågick under kvällen efter de två misstänkta.

Tråd på fyra platser

Ståltråd har den senaste veckan spänts upp över cykelbanor på fyra olika ställen i Karlstad.  Platserna har varit gång- och cykelvägar vid Sundstabadet, Sundsttjärn och p-huset Duvslaget.

Tråden har suttit i brösthöjd, och varit svår att se i svagt nattljus. Ingen cyklist har skadats, vilket varit ren tur.

Polisen har vädjat om tips från allmänheten, och haft en teori om att det skulle kunna vara någon sjuk person som utfört sabotagen. De utreds som försök till misshandel.

Svagt signalement

Tisdagskvällens upptäckt har nu gett polisen ett signalement att gå efter. Men enligt presstalespersonen Tommy Lindh är det alldeles för svagt för att gå ut med offentligt ännu.

– Vi jobbar med flera patruller och hundförare för att komma till stånd med  ett gripande. Det här är något vi måste få stopp på med alla medel så vi har bra resurser, säger Tommy Lindh och är mycket nöjd med att Karlstadsbon som såg sabotörerna genast ringde polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro