ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två rån mot guldbutiker

Anna Westberg · 12 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två stycken guldbutiker blev inom loppet av tjugo minuter rånade i Fittja och Högdalen, södra Stockholm. Ett pistolrån mot en skrotfirma i Råsunda misslyckades.

Klockan 10.30 kom larmet till polisen att en guldbutik på Fittjavägen 3 i Fittja blivit rånad utav fem gärningsmän. De bar alla huvor och var beväpnade med en yxa samt en pistol.

De ska ha burit silverfärgade kläder.

– De försvann från plasten i en stulen Mazda 626 som polisen nu söker efter, säger Björn Engström på polisens länskommunikationscentral till metro.se.

Efter en omfattande polisjakt kunde två av rånarna gripas.

En förundersökning om grovt rån har inletts.

Tjugo minuter senare, klockan 10.50 kom det andra larmet om att en guldaffär i Högdalsgången blivit rånad utav två stycken yngre gärningsmän beväpnade med kofot och spett.

– Gärningsmännen slog sönder en monter med ett spett, samt slog även en av person i personalen med spettet över armen, säger Björn Engström.

Den butiksanställde fick uppsöka sjukhus efter överfallet.

En i personalen kastade sig över och lyckades gripa en av gärningsmannen. Den andra lyckades fly.

Denne fick inte med sig några föremål.

Tidigare under förmiddagen försökte två pistolbeväpnade män råna en skrotfirma i Råsunda. Av oklara skäl lyckades de inte och flydde på varsin motorcykel.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro