ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Två små katter dumpades i sopsäck i skogen

Fredrik Samuelson · 24 Okt 2018
Uppdaterad 25 Okt 2018
Två katter hittades dumpade i en sopsäck. Nu finns de på ett katthem i Skara där Eva Hellkvist jobbar.

Två katter hittades dumpade i en sopsäck. Nu finns de på ett katthem i Skara där Eva Hellkvist jobbar. Foto: Privat


Två små katter har hittats dumpade i en svart sopsäck i ett skogsområde. Men tack vare en förbipasserande klarade sig katterna och de har nu blivit omhändertagna.

klar

Artikellänk är kopierad

På tisdagen var en man ute med en hund i ett skogsområde i närheten av brukshundsklubben i Skara när han upptäckte en stängd svart sopsäck på platsen.

När han öppnade säcken tittade två små katter fram – en på åtta veckor och en på cirka tio månader.

– Man blir bara förbannad. Finns det inget slut på detta? Tyvärr får man uppleva sånt här då och då. Har man inget samvete? Jag vet inte hur man tänker. Det är ju levande varelser, säger Eva Hellkvist, som driver ett katthem i Skara och tog emot katterna efter att mannen hittat dem.

LÄS MER
Sköt katt som fick avlivas – två män i bil söks

Får vila och mat

Katterna – två hanar – var i rätt bra skick, vilket tyder på att de inte kan ha legat i sopsäcken så länge, något som Skaraborgs läns tidning var först med att berätta om.

– De hade inte legat så länge i säcken för annars hade nog den stora tagit sig ur. Han hade klöst sönder säcken. Men den lilla hade inte klarat sig om inte mannen upptäckt säcken, säger Eva Hellkvist.

De små pälsbollarna, som ännu inte fått något namn, vilar nu ut och får mat på katthemmet. Sedan ska de till veterinären för undersökning.

– Nu får man ta hand om dem för de är lite osäkra. Speciellt den äldre är lite vaksam. Förhoppningsvis hittar vi ett bra hem åt dem, säger Eva Hellkvist.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro