ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två svenskar döda i lavin i alperna

TT · 14 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ett Österrikiskt räddningmanskap letar efter de två svenskarna. 

Ett Österrikiskt räddningmanskap letar efter de två svenskarna. 


klar

Artikellänk är kopierad

Två svenskar omkom i en lavinolycka som inträffade vid 11-tiden i Österrikiska S:t Anton i dag. Utrikesdepartementets presstjänst bekräftar att de två utförsåkarna var svenska medborgare. Männen uppges vara i 20-årsåldern, den ena hemmahörande i södra Sverige, den andre i Stockholmsområdet.

Två helikoptrar deltog i räddningsarbetet, som uppges ha skett under svåra förhållanden och därför tagit flera timmar. UD hade emellertid inga uppgifter om en tredje svensk, som enligt nyhetsbyrån AP räddats ur lavinen.

Ytterligare två laviner drog fram i Österrikiska alperna i dag. En australisk grupp snowboardåkare utlöste en lavin vid offpiståkning i Lech am Arlberg. En av australierna försvann under snömassorna men kunde grävas fram snabbt. Han fördes med helikopter till sjukhus med benbrott.

Vid 13-tiden omkom en tysk turist i ännu en lavin i Lech am Arlberg. Trots en snabb räddningsinsats kunde han inte räddas till livet. Även vid den olyckan rörde det sig om offpiståkning som orsakade lavinen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro