ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två terroråtalade män släpps på fri fot

Anton Gustafsson · 5 Mar 2019
Uppdaterad 5 Mar 2019
Åklagaren tror att männen skulle använda kemikalier för att tillverka en bomb. Nu släpps två av dem ur häktet.

Åklagaren tror att männen skulle använda kemikalier för att tillverka en bomb. Nu släpps två av dem ur häktet. Foto: TT


Under tisdagen släpptes två av de tre män som stod åtalade för förberedelse till terrorbrott. Åtalen handlar om förberedelse och finansiering av terrorbrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Två män, 39 och 31 år gamla, släptes av domstol under tisdagen medan en tredje man sitter kvar i häktet, rapporterar meddelar Solna tingsrätt. Alla tre männen är åtalade för förberedelse och finansiering av terrorbrott.

Förutom de tre männen har ytterligare tre personer tidigare åtalats. De övriga tre är misstänkta för att de har hjälpt till att finansiera särskilt allvarlig brottslighet och brukande av falsk urkund, de är också släppta på fri fot. Samtliga sex är män från Uzbekistan och Kirgizistan.

Den 39-årige mannens försvarsadvokat har tidigare hävdat att hans klient är helt oskyldig till anklagelserna. Även den misstänkte 31-åringen hävdar att han är oskyldig.

– I mål av den här digniteten är det ovanligt att hävda att klienten är oskyldig. Men det är precis vad jag gör, har försvarsadvokaten Kristofer Stahre sagt till TT.

På fredag kommer domen mot de åtalade männen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Gustafsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro