ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två unga män jagas för explosioner i Göteborg

TT · 16 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Ett område från Rosenlundsgatan till Kaserntorget i Göteborg spärrades av efter explosion vid en polisbil.

Ett område från Rosenlundsgatan till Kaserntorget i Göteborg spärrades av efter explosion vid en polisbil. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Ytterligare en explosion inträffade efter midnatt natten till måndagen i Göteborg, denna gång på en offentlig toalett vid Kungsparken, intill Stora teatern.

Smällen bedömdes vara ungefär lika kraftig som den som inträffade någon timme tidigare vid Hvitfeldtsplatsen i centrala Göteborg, och som misstänktes ha varit riktad mot en polisbil.– Smällen var av samma dignitet, så det känns som att de båda händelserna kan hänga ihop. Och då kan det tänkas att det bara var en slump att en polisbil var på platsen just när det smällde. Det kan ju också vara en avledningsmanöver för något annat som är på gång, säger Per Mattson, operatör vid polisens ledningscentral i Göteborg till TT.

Polisen vet ännu inte vilken typ av sprängladdning det kan ha rört sig om. Även området i Kungsparken håller på att spärras av för teknisk undersökning.

Vid den första explosionen bedömde polisen att det kan ha varit en handgranat som kastats.– Kollegorna i bilen bedömde det så, smällen var så pass kraftig, sade Johan Ljung, biträdande inre befäl vid Göteborgspolisen till TT.

De två gärningsmännen är enligt polisen i 25—30-årsåldern.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro