ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två ungdomar misstänks ha våldtagit 15-årig flicka – åklagaren kräver livstids utvisning

Karl Enn Henricsson · 2 Nov 2018
Uppdaterad 2 Nov 2018
En 15-årig flicka ska ha våldtagits under Centralbron i Stockholm. Arkivbild.

En 15-årig flicka ska ha våldtagits under Centralbron i Stockholm. Arkivbild. Foto: Peter Nordahl/IBL Bildbyrå


Två personer har åtalats för grov våldtäkt mot en 15-årig flicka. Brottet ska ha genomförts vid Centralbron i Stockholm. Åklagaren kräver livstids utvisning för männen.

klar

Artikellänk är kopierad

Våldtäkten ska ha genomförts under en påfartsramp vid Centralbron i Stockholm den 2 september. En 16-årig pojke och en yngling med okänd ålder ska ha genomfört grova övergrepp på en 15-årig flicka, enligt åtalet. Flickan ska även ha fått motta hot om att hon skulle skadas eller dödas.

Åklagaren: Brotten bör bedömas som grova

”Brotten bör bedömas som grova med hänsyn till NN:s låga ålder (15 år) och eftersom fler än en person förgripit sig på NN”, går att läsa i åtalet.

I andra hand har åklagaren åtalat dem för oaktsam våldtäkt, och skriver i åtalet att de begick gärningarna med uppsåt eller ”under alla förhållanden av grov oaktsamhet”.

Bland åklagaren bevisning finns DNA-spår.

Rättegången ska inledas nästa vecka. Vad gäller den person med okänd ålder, väntar åklagaren på en bedömning från Rättsmedicinalverket om det finns omständigheter att personen har fyllt 21 år eller inte, vilket har betydelse för det eventuella straff han kommer att få. Bedömningen baseras på ”analys av bilder av nyckelben tagna efter tingsrättens beslut om kroppsbesiktning”.

”Det har inte kommit något svar från den åldersutredning som initierades av åklagaren. Min klients inställning är att det är korrekt att det har skett sexuellt umgänge med att detta har varit frivilligt”, skriver advokat Alexandra Wenckert, som försvarar en av de åtalade, i ett mejl till Metro.

”Undvika risk för rymning”

Åklagaren vill även att rätten själv tittar på brottsplatsen, och skriver i åtalet att polis bör medverka för att ”undvika risk för rymning samt avspärrning”.

Åklagaren vill även att de två åtalades ska utvisas från Sverige på livstid.

Metro har sökt åklagaren, målsägandebiträdet och 16-åringens advokat. 16-åringen har erkänt delar av de faktiska omständigheterna, men nekar till brott, enligt åtalet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro