ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två våldtäktsmän jagas på Stureplan

metro · 14 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FANTOMBILD. Anna, 20, blev brutalt våldtagen av två okända män på öppen gata i centrala Stockholm.Nu släpper polisen en fantombild i jakten på männen, som misstänks ligga bakom andra överfall.På onsdagskvällen den 3 januari hade Anna roat sig på Stureplansnattklubben Spy bar. Vid halv tvåtiden på natten lämnade hon ensam krogen och gick mot tunnelbanan, som hade slutat gå. Hon bestämde sig för att ta bussen och gick längs med Kungsgatan mot Sergels torg.

Då kom en kille fram och tog tag i hennes arm.– Hon trodde att något hade hänt och att han behövde hjälp med någonting, säger Peter Lindgren på citypolisen i Stockholm till TV 3:s ”Efterlyst”.Han drog med henne in på Bryggargatan till en byggarbetsställning, där det stod ytterligare en man. Anna blev brutalt våldtagen av de båda männen vid arbetsplatsen under 15 minuter innan hon lyckades slita sig loss.

Hon har lyckats ge ett bra signalement på de båda männen och nu väljer polisen att gå ut med en fantombild på en av våldtäktsmännen.Han är mellan 175 och 180 centimeter lång, 25–35 år gammal, svart bakåtslickat hår som lockar sig i nacken, stor smal näsa och smal kroppsbyggnad. Den andra mannen är kortare och mer satt i kroppen med kort svart vågigt hår. Båda männen bar svart vinterjacka.Polisen misstänker att männen har utsatt fler kvinnor för övergrepp.– Bara några dagar tidigare har vi ett fall där två gärningsmän som stämmer in på signalementet betett sig illa mot en tjej, säger Peter Lindgren till ”Efterlyst”.Polisen utreder om våldtäkten kan kopplas ihop med ytterligare en våldtäkt.  För en månad sedan blev en kvinna född 1989 våldtagen på öppen gata på Brunnsgatan – ett stenkast från Stureplan.

Fotnot: Anna heter något annat. Polisens tipstelefon: 08-702 00 90. ”Efterlyst” sänds i kväll i TV3 klockan 21.00

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro