ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Två versioner om samme journalist

metro.se · 26 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Metro den 17 maj 2004.

Metro den 17 maj 2004.


klar

Artikellänk är kopierad

I flera dagar har Göran Persson attackerat politiker i SVT:s "Ordförande Persson". I kvällens program ger han sig på en ny grupp: Journalister. Dagens Nyheters krönikör Henrik Brors kallas "fullständigt obegåvad".

– DN är en riktigt otäck tidning, säger Persson i kvällens program skriver Resume.se

Sedan har Persson en utläggning om DN:s politiske krönikör Henrik Brors, enligt Resume säger den före detta statsministern följande: – Ett intellektuellt förfall, det finns ju den här krönikören, vad heter han? Brors. Han har inte skrivit en krönika som håller ihop intellektuellt en enda gång. Brors är fullständigt obegåvad och han frågar aldrig något på någon presskonferens, han vågar inte, han har aldrig vågar ta upp någonting. – Jag har träffat honom i 12 års tid. Han har blivit politruk och han är rädd för svaren.

Persson har uppenbarligen en åsikt som han berättar offentligt och en som han berättar för Erik Fichtelius. I en intervju i Metro den 17 maj 2004 fick han nämligen enkätfrågan, "Älsklingsjournalist?". Statsministerns svar blev: Henrik Brors.

Så frågan är vem Persson ljög för? Metros läsare eller Erik Fichtelius?

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro