ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvååring inlåst i varm bil – fördes till sjukhus

Emmelie Wallroth · 22 Maj 2014
Uppdaterad 22 Maj 2014

En tvåårig flicka hittades på eftermiddagen inlåst i en bil – som stod parkerad i gassande solsken. Flickan fick föras till sjukhus. Det var 28 grader utomhus så då kan man ju förstå att det var ännu varmare i bilen”, säger Anna-Karin Davidsson vid Växjöpolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilen stod parkerad utanför sjukhuset i Växjö, rapporterar Aftonbladet.

– Flickan gallskrek och svettades när två parkeringsvakter upptäckte henne, säger Anna-Karin Davidsson, inre befäl vid polisen i Växjö, till Metro.

Vakterna avvaktade en stund för att se om någon förälder fanns i närheten. Men när ingen gav sig till känna så valde de att slå in bakrutan på bilen.

– Läget var så pass allvarligt. Barnet lugnade sig litegrann och sedan kom polisen och kunde få ut henne från bilen.

Flickan fördes till sjukhus för kontroll och ska ha repat sig snabbt.

– Allting gick bra. Vi vet inte hur varmt det var i bilen, men enligt polisens termometer så var det 28 grader utomhus så då kan man ju förstå att det var ännu varmare i bilen, säger Anna-Karin Davidsson.

Mamman till flickan dök upp vid bilen efter en liten stund och ska ha varit mycket ångerfull. Enligt polisen uppgav mamman att hon hade varit inne på sjukhuset med ett syskon till flickan.

►Polisen varnar: Lämna inte barn eller djur i bilen

►Experter varnar: Täck inte över barnvagnen med filt

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro