ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvååring kunde inte andas – tas ifrån kedjerökande föräldrar

Tomas Lundin · 1 Jun 2015
Uppdaterad 2 Jun 2015

Foto: TT/Arkiv


Lägenheten var så rökfylld att pojken knappt kunde andas. Tvååringen har nu tagits från sina föräldrar.

klar

Artikellänk är kopierad

I måndags var det 10 år sedan Sverige införde rökförbud inomhus på restauranger och gemensamma lokaler. Men för den som lever med föräldrar som kedjeröker finns det inget andningshål. 

I brittiska Hull vittnar en socialarbetare om hur hon steg in i det rökigaste hem hon sett i sin tioåriga karriär, rapporterar The Guardian. I soffan bredvid föräldrarna låg pojken och sov.

– När hon kom in i vardagsrummet såg hon ett moln av rök runt fadern och pojken, säger domaren i den familjedomstol som tagit hand om ärendet. 

Socialtjänst hade varit i kontakt med föräldrarna om att deras rökning kunde skada pojken, som fått en inhalator för att kunna andas. Pojkens kläder, till och med leksaker, stank av rök.

Baserat på rökningen och flera andra faktorer kom domaren fram till att föräldrarna inte kunde ta hand om pojken. Mot föräldrarnas vädjan kommer han nu att adopteras av andra föräldrar. ► LÄS MER: Stor minskning av gravidas rökning

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro