ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvåårskalas för rariteter med själ och hjärta

Johanna G Jimenez · 7 Jun 2013
Uppdaterad 7 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Skivsamlarkollektivet och klubben Reggae Scorcher spelar reggae från 1968 och 1969, rocksteady och ska. I helgen  firar de tvåårsjubileum på Moriska Paviljongen i Malmö och plockar fram den allra finaste vinylen.
Skivsamlarkollektivet och klubben Reggae Scorcher spelar reggae från 1968 och 1969, rocksteady och ska. I helgen  firar de tvåårsjubileum på Moriska Paviljongen i Malmö och plockar fram den allra finaste vinylen.Foto: Felicia Püschl

Johan Malm från skivsamlarkollektivet Reggae Scorcher driver klubben med samma namn och har varit såld på reggae från sent 60-tal de senaste tjugo åren.

– Det är så mycket själ och hjärta i musiken från den eran, det är nästan på väg mot det kitschiga. Texterna handlar mest om att vara kär och hålla varann i handen, säger han.

Att samla på reggae är lite som att samla frimärken, förklarar Johan Malm. Men även de riktigt sällsynta rariteterna från sent 60-tal drar sällan iväg till några fantasisummor.

– För en vanlig arbetare finns det ändå en rimlig chans att samla på reggae. Den som till exempel samlar på Northern Soul kan betala flera tusen kronor för riktiga rariteter, men inom reggae är det inte så ännu, även om vi är på väg åt det hållet också.

Malmöklubben har hunnit slita på ett antal dansgolv sedan starten för åtta år sedan. Ikväll firar deras återkommande klubb på Moriskan två år, med lite extra av allt.

– Det är väldigt smal musik som drar en bred publik. Vi har väl hittat ett ganska tydligt koncept, bra musik att dansa till, helt enkelt, säger Johan Malm.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro