ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvångsmässig samlare hittad död – klämdes ihjäl av sina egna grejer

Ida Gustafsson · 10 Apr 2016
Uppdaterad 10 Apr 2016
Diogenes syndrom karaktäriseras av de drabbade samlar och hamstrar saker. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang)

Diogenes syndrom karaktäriseras av de drabbade samlar och hamstrar saker. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang) Foto: Alamy


Den spanska mannen var känd för att hamstra massor med saker slutade plötsligt att höra av sig. Och i veckan hittades han död - dödad under sin egen samling, rapporterar spanska The Local.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i veckan som en av mannens vänner ringde polisen. Då hade 51-åringen som bodde i Alcabre på spanska västkusten inte gått att nå på varken Facebook eller WhatsApp på sex dagar, rapporterar tidningen Faro de Vigo. 

Mannen som bodde ensam led av Diogenes syndrom, vilket innebär att att han hade flera psykiska bevsär, var socialt isolerad samt led av ett tvångsmässigt behov att samla och spara på saker. LÄS MER: Debatt: Psykisk ohälsa bör inkluderas i ämnet Idrott och hälsa

När polisen kom till mannens hem möttes de av ett berg av prylar redan på uppfarten. Mannens kropp hittades fastkilad under en meter hög sophög och ytterdörren. Räddningstjänsten fick kallas in för att lyfta bort allt bråte och få ut den döde. 

– Det var något utöver det vanliga, säger en lokal polisman till lokaltidningen. 

Dödsorsaken är inte fastställd i väntan på att kroppen ska obduceras, men polisen misstänker att sophögen har vält och klämt ihjäl mannen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro