ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Tvåspråkighet – den bästa gåvan du kan ge till ditt barn

Metro · 15 Feb 2017
Uppdaterad 1 Mar 2017
Franska skolan erbjuder spetsutbildning i franska redan på högstadiet. Här är elever från årskurs sju, åtta och nio tillsammans med läraren Sandra Ljungberg och skolans rektor Ellenor Sinclair i mitten.

Franska skolan erbjuder spetsutbildning i franska redan på högstadiet. Här är elever från årskurs sju, åtta och nio tillsammans med läraren Sandra Ljungberg och skolans rektor Ellenor Sinclair i mitten. Foto: Sofia Sabel


Att vara tvåspråkig har många fördelar. Nu öppnar Franska Skolan Göteborg dörrarna för fler språksugna elever – som ges möjlighet att läsa gymnasiekurser redan på högstadiet.

klar

Artikellänk är kopierad

Du som kan franska kan prata med 274 miljoner människor världen över. Det ger dig möjlighet att söka jobb i de trettiotal länder där språket talas, och fördelar när det kommer till arbetsplatser som har internationella kontakter.Vill du också lära dig språket från grunden? Då kan Franska skolan i Göteborg vara ett perfekt val. Precis som namnet avslöjar har skolan fransk profil. I den svenska friskolan, som drivs i samarbete med Medborgarskolan Väst, går 300 elever i förskola och i grundskolan. Och till höstterminen i år startar skolan en ny klass i årskurs sex och en i årskurs sju i nyrenoverade lokaler, så att ännu fler elever får möjlighet att ta del av det skolan har att erbjuda.

– Nu har vi plats att växa. Med två parallella klasser blir det en annan dynamik, samtidigt som vi fortfarande är tillräckligt små för att behålla den lilla skolans fördelar, säger rektor Ellenor Sinclair.

Du behöver inte kunna någon franska för att söka till Franska Skolan, eller för att kunna hänga med i undervisningen. Skolan följer den svenska läroplanen och all ämnesundervisning, utom i franska, sker på svenska. På franskalektionerna delas eleverna in i grupper där undervisningen är anpassad efter kunskapsnivån.

Ta gymnasiepoäng i franska

Som en bonus har dessutom de högstadieelever som har nivån inne möjlighet att läsa spetsutbildning i franska. Det innebär i praktiken att eleverna kan läsa franska på gymnasienivå och därigenom ta gymnasiepoäng. Förutom möjligheten att lära sig det franska språket lockas många elever av skolans förhållandevis små klasser och goda undervisning.

– Några av våra elever har franska som modersmål medan andra framförallt söker sig hit för att de tycker att det är en bra skola. Att skolan dessutom ger möjlighet till gedigna kunskaper i franska blir då en bonus, säger rektor Ellenor Sinclair.

pil
Franska Skolan Göteborg

• Franska Skolan ligger på två närbelägna adresser i Göteborg. Årskurs F–5 finns på Landalagången 3 och årskurs 6-9 på Molinsgatan 7 i Vasastaden.• Sedan 2014 bedriver skolan spetsutbildning i franska. Det ger högstadieelever möjlighet att läsa franska på gymnasienivå (steg 3 och 4) som därigenom kan tillgodoräkna sig gymnasiepoäng för de kurserna.• Inga förkunskaper i franska krävs för att söka till skolan utan undervisningen i franska bedrivs i mindre grupper som anpassas efter elevernas kunskaper. Eleverna läser franska tre timmar i veckan.

HÄR kan du läsa mer om Franska Skolan och ansöka till skolans förskola och grundskolans årskurs F-9.

pil
5 franska glosor som är bra att kunna

Goddag! – Bonjour!Skola – ÉcoleKompis – CopainRast – RécréationJag pratar bra franska – Je parle bien français

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro