ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvätta sina kalsonger får man göra hemma”

Metro.se · 10 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Personerna på bilder har inget med artikeln att göra.

Personerna på bilder har inget med artikeln att göra. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

 Kampen mot snusket på badhusen fortsätter – nu förbjuds kalsonger på Stockholms simhallar.Metro.se har tidigare berättat om att besökare i svenska simhallar kissar i bassängen, och att det kan leda till allergier. Men Madeleina Sjöstedt, idrottsborgarråd i Stockholm (FP), har bestämt sig för att slå ett slag för badhygienen. Nu tänker hon införa ett förbud mot kalsonger – i alla Stockholms badhus.Varför vill du införa det här förbudet?–Vi vet att kämpar oavbrutet med vattenkvalitet på våra simhallar.  Nu vet vi att folk som badar med kalsonger är en bidragande orsak till vattnet blir dåligt. Jag tyckte att det var tid att ta tag i det här problemet. På sin blogg skriver Madeleine Sjöstedt att bada t ex i kalsonger bör leda till omedelbar avvisning från bassängen.–Tvätta sina underkläder får man göra hemma, inte i baden jacuzzi-avdelning. skriver Madeleine Sjöstedt.

När tror du att förbudet kan komma att införas i Stockholm?–Det ska inte behöva ta så lång tid. Jag hoppas att det kan införas innan årsskiftet.

Har du fått någon respons på förslaget?–Jag har fått många positiva kommentarer. Folk inser att att vi måste ha regler om vi ska klara av ha offentliga bad. Vi ska inte hamna i en situation med bad-madammer som övervakar simhallarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro