ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvillingar fick svälta ihjäl

TT · 18 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fyndet av två små barn som uppenbarligen fått svälta till döds har väckt chock och förstämning i Australien. Nu höjs röster för att medmänsklig omtanke och ansvar måste väckas till liv i det australiska samhället.De avtärda, arton månader gamla tvillingarna, en pojke och en flicka, hittades i sina sängar av en elvaårig storasyster i familjens hem i en förort till Brisbane. Barnen tros ha varit döda i en upp till en vecka och kropparna hade delvis förruttnat i värmen.

Föräldrarna greps och har delgivits misstanke om vanvård sedan modern medgivit att hon kan ha försummat att ge barnen tillräckligt med mat. Åklagare utesluter inte att anklagelserna kan växa till mord eller dråp.- Det är viktigt att inse att vi bör hålla ett öga på grannens barn, eller barnen längre ner på gatan. Det är vad som skulle ha skett förr. Det är svårt att förstå att sådant kan ske i vårt samhälle, sade David Wood, ordförande för en barnrättsorganisation, till en lokal radiostation.

Tvillingarna som hittades i måndags vägde bara runt fyra kilo var, obetydligt mer än en normal nyfödd. Tragedin har dominerat nyhetsrapporteringen i Australien.Pappans advokat har framfört att hans klient inte haft något ansvar för barnens vård och att han sällan var hemma. Förhållandet med barnens mor ska ha tagit slut för ett halvår sedan. Åklagaren har dock vidhållit att mannen har ett ansvar eftersom han bott i huset och passerat tvillingarnas rum varje dag när han gått till jobbet och när han tagit de fyra äldre barnen till skola eller daghem.

Syskonen har berättat att de nästan aldrig såg tvillingarna, som hölls i sitt rum. Mamman ska genomgå en psykiatrisk undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro