ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvillingarna föddes friska och delade hjärta – en dag senare slutade det slå

Aron Andersson · 6 Dec 2014
Uppdaterad 6 Dec 2014

Foto: Facebook / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Tvillingpojkarna överlevde den osannolika födseln. De delade armar, ben och samma hjärta. Men ett dygn senare slutade deras gemensamma hjärta att slå.

Nyheten om tvillingarna fick stor uppmärksamhet. På torsdagsmorgonen, amerikansk tid, föddes de på Northside Hospital i Atlanta, USA. Siamesiska tvillingar är ett sällsynt fenomen och det är ännu mer sällsynt att de överlever.

Men så såg det alltså först ut för de två pojkarna. På sociala medier gick föräldrarna ut och bad folk att be för deras nyfödda barn. Ungefär fem timmar efter förlossningen på torsdagsmorgonen var tvillingarnas tillstånd stabilt och de fördes till ett barnsjukhus där specialister skulle hjälpa till med deras andning.

Båda pojkarnas hjärnor försökte då kontrollera tre lungor och ett hjärta med två kroppspulsådror. Men sent på fredagen slutade deras gemensamma hjärta att slå.

– Tidigt på morgonen började de få lite hjärtproblem, säger pappan i en video som laddades upp Facebook.

– Ena sidan av hjärtat slog snabbare än den andra.

Barnens mamma fördes till barnsjukhuset och fick hålla om tvillingarna för att säga adjö innan de dog.

– Jag saknar dem. Det är svårt att förlora två barn samtidigt, även om jag fick vara med dem i 24 timmar. Det känns som en livstid. Jag önskar inte denna smärta på någon. Vi är välsignade som fick möjlighet att gå igenom dessa nio månader och sedan få chansen att vara med dem ett litet tag, säger pappan.

Enligt statistik från University of Maryland Medical Center överlever 35 procent av siamesiska tvillingar bara en dag, skriver lokaltidningen Ledger-Enquirer

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro