ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvingade unga kvinnor arbeta som sexslavar – döms till fyra års fängelse

Clarence Frenker · 3 Dec 2013
Uppdaterad 3 Dec 2013

Hallickparet styrde sin verksamhet med järnhand. Under hot om våld tvingade de bland annat en 20-årig kvinna från Rumänien att ta emot närmare tio sexkunder om dagen – samtidigt som hon inte fick en krona. Nu döms paret till fyra års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 20-åriga kvinnan flög till Irland i tron om att hon skulle arbeta med posering framför en webbkamera.

I stället hamnade hon i hallickparets klor och tvingades tillsammans med flera andra rumänska kvinnor att sälja sex i Stockholm.

Nu döms en 28-årig kvinna och en 31-årig man till fyra års fängelse för grovt koppleri. Kvinnan döms även för människohandel och mannen för medhjälp till människohandel samt övergrepp i rättssak.

Det var i samband med en utredning på Nordirland i våras som det rumänska parets skräckvälde avslöjades.

I förhör berättar den 20-åriga kvinnan, som varit den enda som vågat vittna, hur hon lurades till Irland och genast tvingades till prostitution för att betala av flygbiljetten.

Med löfte om att tjäna mer pengar flögs hon senare till Stockholm. Där fråntogs hon sitt pass och sina id-handlingar. Sedan tvingades hon ta emot uppemot tio sexkunder om dagen på olika hotell och i andrahandslägenheter.

I förhör berättar kvinnan att hon misshandlades och förnedrades regelbundet av den 28-åriga kvinnan. Hon tvingades även ha oskyddat sex när hon hade menstruation.

Totalt drog kvinnan in en halv miljon kronor på verksamheten – pengar som paret själva spenderade på lyxkonsumtion. Kvinnan - som av rädsla och utsatthet inte vågade fly - fick endast mat, cigaretter och husrum.

Enligt Stockholms tingsrätt är det bevisat, bland annat genom kvinnans egen historia samt telefonavlyssningar, att hon utsatts för människohandel då hennes ”möjligheter att lämna prostitutionsverksamheten varit mycket begränsade”.

Paret döms även att betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan och ska utvisas ur Sverige.

Av de fem män som åtalades för sexköp döms nu tre till dagsböter.

LÄS MER
Få döms för handel med människor
klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro