ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvingades jobba i iskallt vatten – med elkablar

Jenny Sköld · 11 Dec 2012
Uppdaterad 11 Dec 2012
Tvingades jobba i vatten – som kunde bli strömförande

Tvingades jobba i vatten – som kunde bli strömförande


Anställda vid fiskvagnen i Halmstad tvingades jobba i decimeterhögt iskallt vatten, med livsfarliga elledningar runt fötterna. Först efter en vecka stängdes vagnen.

klar

Artikellänk är kopierad

När vattentanken frös rann smältvatten från frysen ut på golvet i fiskvagnen på Eurostpop i Halmstad. De anställda tvingades då vada i det iskalla vattnet hela dagen.

– Jag hade ingen känsel i fötterna på hela dagen, berättar en anställd för tidningen Hallandsposten. 

Ägaren på företaget Bläckfisken i Göteborg AB gav då personalen i uppdrag att sätta ut en fläkt under vagnen för att tina upp tanken, skriver tidningen. Ett uppdrag som försatte de anställda i livsfara, eftersom vattnet riskerade att bli strömförande.

En av de anställda försökte ställa in fläkten eftersom det stod på den att den inte skulle komma i kontakt med vattnet, men blev tillsagd av arbetsgivaren att ställa tillbaka den. 

Dessutom låg det andra kablar i vattnet på golvet. Mamman till en av de anställda beskriver det som en "dödsfälla". Först efter en vecka, då även vattnet i kranen frusit, stängdes vagnen. Då tillkallades också en elektriker som fick titta på vagnen. 

– Det såg inte alls bra ut. Hade inte jordfelsbrytaren slagit till hade det mesta kunnat bli strömförande. Men den löste ut och det räddade liv, säger elektrikern till Hallandsposten. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro