ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tvingades köra lyxturister – för 30 kronor i timmen

Jenny Sköld · 5 Jun 2013
Uppdaterad 5 Jun 2013

Lettiska busschaufförer körde rika turister från lyxkryssare till Nordkap. Men den utlovade lönen uteblev. Nu har företaget gått under jorden, enligt SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Turister skulle via Sveriges största bussbolag Bergkvarabuss, transporteras från lyxkryssaren för att få uppleva Nordkap. För att genomföra uppgiften anlitades bemanningsföretaget Billig Arbetskraft, som fick 205 kronor i timmen för varje chaufför. Men det skulle visa sig att pengarna i stället gick rakt ner i fickorna på bolagets ägare, enligt SVT. De lettiska chaufförerna fick bara 30 kronor i timmen. För de sista två månaderna har de varken fått lön eller traktamente.  

Lettiska Yrkesinspektionen har nu bötfällt bemanningsföretaget och krävt att de ska betala tillbaka hela skulden till de lurade chaufförerna. Men företagets ägare har gått under jorden. Firman har gått till en så kallad målvakt. 

Det finns inga pengar kvar i bolaget, inga tillgångar eller löner att betala ut retroaktivt till förarna, skriver SVT på sin hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro