ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Twisted Sister vill rocka – fortfarande

Andreas Nordh · 12 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Sångaren Dee Snider.

Sångaren Dee Snider.


klar

Artikellänk är kopierad

De startade 1972. 35 år senare är Twisted Sister fortfarande ett band som drar publik. Under tisdagen spelar de i Göteborg och på torsdagen i Stockholm.

Twisted Sister har inte släppt ett riktigt album sedan 1987. Bandet upplöstes strax därefter och medlemmarna sysselsatte sig med diverse egna projekt. Men sedan återföreningen för några år sedan har bandet ångat på starkt och släppte förra året en skiva med jullåtar, förpackad i det omisskännliga Twisted Sister-soundet. Det var gitarristen JJ French som startade bandet i New York för 35 år sedan. Men än är han inte för gammal för rock’n’roll. – Jag väntar på att bli för gammal. Hade du sagt till mig när jag var 20 att jag fortfarande skulle hålla på vid min ålder hade jag sagt att du var galen.

Att de fortfarande håller igång tackar han dagens alla deppiga nu-metalband som han anser blekna vid jämförelsen av ett partyband som Twisted Sisters.– De sjunger ju bara om hur allting suger. Livet suger, jobbet suger, vännerna suger. Tror du verkligen publiken vill höra att allting suger när de betalar dyra pengar för att gå på en rock’n’roll show?

Vad kommer publiken få uppleva under konserten?– Betalar du för att se Twisted Sister kommer du få se Twisted Sister. Vi kommer köra alla gamla klassiker. Det är vad folk vill höra.

Ni har börjat spela jullåtar. Går jul och glamrock verkligen hand i hand?– Mer så än vad du kan ana, min vän. Julen är en tid för fest och vi spelar festmusik. Det blev faktiskt en väldigt lyckad kombination. Så pass bra att vi tänkte tackla påskharen näst.

Seriöst?– Nej det var ett skämt. Skriv inte det.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro