ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Twitch inför nolltolerans mot hat och sex i sändningar

Erik Glanell · 9 Feb 2018
Uppdaterad 9 Feb 2018
Fler tweets av den här typen kan vara att vänta med Twitch nya riktlinjer. Tweeten är från ett tidigare tillfälle.

Fler tweets av den här typen kan vara att vänta med Twitch nya riktlinjer. Tweeten är från ett tidigare tillfälle. Foto: Skärmdump


Hat i esport och streaming-scenen har länge varit ett stort problem. Nu tar streamingjätten Twitch krafttag för att sätta stopp för hatarna på plattformen.

klar

Artikellänk är kopierad

Twitch som i flera år tampats med dåligt uppförande av olika slag från streamers förknippade med plattformen tar nu ett grepp om hatet i ett försöka att strypa det.

”Vi vill inte bara att alla ska känna sig välkomna på Twitch, vi vill också att alla ska känna att de är stolta över att vara en del av communityn. Därför stärker vi vårt ställningstagande mot trakasserier och hat”, står det bland annat i pressmeddelandet där streamingplattformen går igenom ändringarna i sina riktlinjer.

Den uppdaterade policyn börjar gälla från och med 19 februari och innefattar bland annat en nolltolerans mot rasism, homofobi, sexism och annan form an diskriminering eller trakasserier. Personer som bryter mot dessa regler riskerar att omedelbart stängas av på obestämd tid.

Under övergångsperioden uppmanar Twitch sina streamers att städa ut alla skelett ur garderoben för att påbörja en ny trevligare karriär.

pil
Det här är Twitch

Twitch är en streamingplattform där användare direktsänder när de spelar spel eller ur sitt vardagliga liv. Det är också en av de mest populära plattformarna för sändningar från esportturneringar. 2014 köptes plattformen av Amazon för nära åtta miljarder kronor.

”Vi kommer att  kontakta vissa streamers som vars nuvarande eller tidigare material kan strida mot de nya riktlinjerna för att hjälpa dem att bli framgångsrika på Twitch. Vårt mål är att alla ska förstå och hållas sig till de uppdaterade riktlinjerna så att ni kan fortsätta att skapa innehåll för communityn”, skriver de i pressmeddelandet.

Även händelser utanför Twitch som riktar sig mot en streamer på plattformen kommer i fortsättningen att räknas som en överträdelse.

Med de nya riktlinjerna förstärks även hållningen mot sexuellt innehåll. Framöver kommer Twitch att väga in titeln på sändningen, kameravinklar, emotes, grafiker, chattmoderering – och kläder.

”Klädsel i spelstreams, de flesta hemströmmar och alla profil- och kanalbilder bör vara lämpliga för en allmän gata, galleria eller restaurang”, skriver Twitch.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro