ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Twitter och Facebook kan förstöra din relation

Linnea Holgersson · 9 Apr 2014
Uppdaterad 9 Apr 2014

När sociala medier blir det tredje hjulet i ditt förhållande kan du snart få ändra relationsstatus till singel. En ny studie visar att aktiva användare ofta hamnar i sociala medier-relaterade bråk– som kan leda till skilsmässa.

klar

Artikellänk är kopierad

Sociala medier kan ställa till det i en relation, tror Jonas Barrestam, 37, och Henriette Börjesson, 27 år: – Det kan definitivt orsaka problem. Om man får meddelande från någon  eller gillar alla någons bilder. Det är lite som att smygflörta i stället för att  gå med i en dejtingsida.
Sociala medier kan ställa till det i en relation, tror Jonas Barrestam, 37, och Henriette Börjesson, 27 år: – Det kan definitivt orsaka problem. Om man får meddelande från någon  eller gillar alla någons bilder. Det är lite som att smygflörta i stället för att  gå med i en dejtingsida.Foto: Julio C Saint' Just

Sociala medier har öppnat många nya dörrar för att träffa partners, men det kan också förstöra förhållanden. Den amerikanska journaliststudenten Russel Clayton visar i en studie att aktiva användare av Twitter och Facebook oftare hamnar i bråk relaterade till sociala medier, som kan leda till otrohet och skilsmässa.

–  Bråken kan till exempel handla om att man känner sig utanför eller svartsjuk, säger relationsexperten Charlotte Sander.

I studien svarade 581 Twitter-användare i åldrarna 18-67 och den visade att aktiva Twitter- användare hamnade i bråk oberoende på hur länge de varit i förhållandet, medan Claytons tidigare studie visar att aktiva Facebook-användare oftare hamnade i bråk om de var i nyare förhållanden. Charlotte Sander tror att detta beror på att Facebook är mer personligt som kan göra ens partner osäker.

– Om man är ny i en relation har man kanske inte samma trygghet. Medan Twitter kan bli mer som ett irritationsmoment att man hela tiden måste uppdatera vad man sysslar med.

Rodrigo Muñoz och hans flickvän Danijela, båda 31 år från Stockholm, hade sedan tidigare inget eget Facebook-konto. Så de skaffade ett gemensamt för att visa sina vänner bilder från deras resor. Något som de inte upplevde störde deras förhållande.

– Vi har varit ihop i 7 år och har alltid varit ärliga och raka med allt vi gör. Jag var noga med att tala om när det var jag som var inne om hennes vänner skrev. Men sen valde vi att skaffa separata konton och det känns bättre. Nu representerar det jag skriver bara mig själv och inte oss som par, säger Rodrigo Muñoz.

LÄS ÄVEN: Professor: Facebook triggar personlighetsstörningar

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro