ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Twitter stängde Michaels Liberalerna-konto – efter dragkamp med FP

Åsa Larsson · 1 Dec 2015
Uppdaterad 1 Dec 2015
Partiet har bytt namn från Folkpartiet till Liberalerna – ett konto-namn som innehades av Michael Hemmingsson.

Partiet har bytt namn från Folkpartiet till Liberalerna – ett konto-namn som innehades av Michael Hemmingsson. Foto: Montage/Privat/Janerik Henriksson/TT


Folkpartiets nya namn Liberalerna var vid namnbytet upptaget på Twitter och innehades av en privatperson – men nu har Twitter stängt ner kontot.

klar

Artikellänk är kopierad

Folkpartiets namnbyte till Liberalerna ställde till en del problem då det visade sig att kontot @Liberalerna redan var upptaget.

Kontots ägare Michael Hemmingsson, 35, ställde då krav för att släppa ifrån sig kontot:

"1. 100 000 kronor ska doneras till nätverket Ingen människa är illegal. 2. Jan Björklund ska volontärarbeta i en vecka heltid med Refugees Welcome och deras arbete".►LÄS MER: Liberalerna bjuds Twitter-motstånd Men natten till måndag stängde Twitter ner Michaels konto.

– Twitter har stängt kontot @liberalerna av en för mig okänd anledning, säger han till Metro. – Men min hållning är oförändrad. Politiker borde vara intresserade av att träffa flyktingar i stället för att bedriva politik som gör att flyktingar drunknar i Medelhavet.

►LÄS MER: Här är de svenska partiernas alla namnbyten

Han säger att han ska fortsätta driva frågan om Twitter ger tillbaka kontot till honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro