ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Twitter stänger Anonymous konto

Gustaf Eriksson · 27 Nov 2012
Uppdaterad 27 Nov 2012

Foto: Scanpix


Hackerkollektivet Anonymous svenska Twitter-konto AnonOpsSweden, med över 18 000 följare, har stängts ned. Nu uppmanar Anonymous till en twitterattack.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikrobloggen Twitters beslut att stänga ned kontot AnonOpsSweden har gett upphov till en stor våg av protester. Anonymous-sympatisörer talar om censur och kränkning av yttrandefriheten. Den svenska Anonymous-sajten Anonsweden.se skriver att det inte finns något giltigt skäl att stänga ned kontot:

"Det här kontot har bara spridit nyheter, och att rapportera om saker som har hämt är inget brott. Kontot användes inte för kriminell verksamhet." 

Enligt sociala medier-forskaren Mathias Klang har Twitter dock sannolikt följt sina egna riktlinjer. Men han menar ändå att avstängningen är problematisk. – Twitter är en naturlig del i vår offentliga diskussion och här ser vi hur sårbara vi är. Det som är obehagligt eller otrevligt kan lätt stängas av från den offentliga debatten, säger han till P3 Nyheter. I ett mejl till P3 Nyheter skriver Twitter-företrädare att de inte kommenterar enskilda avstängingar. 

Anonymous uppmanar nu till en Twitter-attack mot mikrobloggens vd Dick Costolo.  "Var kreativ, obeveklig och gör så att de hör oss", skriver Anonymous.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro