ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Twitter-troll hånade cancersjukt barn

Tobias Berg · 3 Feb 2015
Uppdaterad 3 Feb 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Twitter-kontot stängdes ner efter att pojkens mamma och flera andra anmält det till Twitter.
Twitter-kontot stängdes ner efter att pojkens mamma och flera andra anmält det till Twitter.Foto: Facebook/Twitter

En anonym twitteranvändare har väckt ilska på sociala medier efter att ha startat ett konto som drev med en cancersjuk pojke.

23 månader gamle Riley Hoult, från Leeds i England, fick sin cancerdiagnos i november och har sedan dess har han genomgått cellgiftsbehandling. För att sprida kunskap om barncancer och för att berätta om Rileys kamp startade pojkens mamma, Sophie Hoult, Twitter-kontot och Facebookgruppen Riley’s Journey som fick tusentals följare, skriver Yorkshire Evening Post. En av alla dem som stöttade Riley i hans kamp var Kim Kardashian som i december twittrade "Jag ber för dig lille man. Var stark. Älskar dig"

Men Sophie Hoult fick en obehaglig upplevelse i förra veckan när hon upptäckte att någon använt hennes bilder på Riley för att starta ett Twitter-konto som hånade cancersjuka. Kontot, som lade upp flera bilder på Riley, twittrade bland annat ut att ”cancer är roligt”, ”folk med cancer förtjänar att dö” och ”cancer är roligt eftersom folk dör”.

– Jag är äcklad. Jag antar att de fick tillgång till en bild från Facebook-sidan. Eftersom det är en bild på Riley så tänker jag att det är riktat mot Riley, säger mamman till skriver Yorkshire Evening Post.

Både Sophie Hoult och flera av hennes följare anmälde användaren till Twitter som stängde ner kontot. Sophie Hoult anmälde även händelsen till polisen. Enligt Daily Mail så ska en talesman för polisen ha sagt att polisen troligen inte skulle vidta några åtgärder mot användaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro