ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Twitterklänningen ska göra ungas röster hörda

Frida Sundkvist · 2 Jul 2013
Uppdaterad 2 Jul 2013

Panelerna på seminarierna här i Almedalen får kritik för att helt sakna ungdomar. Organisationen Crossing Boarders bestämde sig för att nå ut med ungdomarnas budskap på ett annorlunda sätt: med en twitterklänning som visar ungdomarnas tweets.

klar

Artikellänk är kopierad

– Här finns det bara äldre människor med makt. De pratar om unga, men de bjuder inte in unga, säger Ida Östensson, som bär klänningen.LÄS MER: UTSPEL VI MINNS FRÅN ALMEDALEN

Ungdomarnas tweets handlar bland annat om hur man ska kunna jobba till 70, när man inte kan få ett jobb. Men också om vägglöss och mögel, om man inte borde få slippa det.

– Vi vill inte att det ska vara twitterklänningar på alla scener, vi vill att ungdomarna ska ta plats.

Tack vare twitterklänningen har Ida Östensson jämställdhetsministern. Hon ska också träffa bostadsministern Stefan Attefall och EU-ministern Birgitta Ohlsson.

På vilket sätt hjälper din klänning ungdomar?

– Vi läser upp ungdomarnas frågor för ministrarna.

Twitterklänningen får ses som ett lyckat sätt att nå fram genom bruset och den aldrig sinande mängden pr-konsulter med budskap i Almedalen.Ida Östensson bjuds dessutom in till seminarier för att berätta om projektet. I fredags var hon med i Nyhetsmorgon på TV4.

Det är soligt i Visby i dag igen. Är det varmt i klänningen?– Inte varmt men tungt. Jag har ett batteri på ryggen, det väger 3,5 kilo, säger Östensson.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro