ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Twitterkopia ska stoppa nytt Titanic

Olle Agebro · 19 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Viking Line testar ett nytt kommunikationssystem som ska förebygga isproblem.

Viking Line testar ett nytt kommunikationssystem som ska förebygga isproblem. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Twitter för finlandsfärjan. Så ska Östersjön bli säkrare med social tjänst för båtar.

Just nu testar Viking Line ett nytt kommunikationssystem för passagerarfartyg och stora fraktbåtar på Viking Line-båtarna Gabriella och Mariella. – Tanken med systemet är att det ska bli lättare att sprida ytterligare information även till båtar med billigare och enklare informationssytem. Om det till exempel uppstår extrema islägen som de olika vädertjänsterna inte kan rapportera om så ska besättningen på båtarna själva kunna varna andra båtar, säger Tony Öhman, teknisk direktör på Viking Line.

Hittills har systemet testats på två Viking Line-fartyg under ett års tid, men det är ännu för tidigt att avgöra vilken betydelse systemet kommer att få.– Än så länge har vi bara utvärderat vilka tekniska möjligheter som finns för att införa systemet, det är svårt att sätta fingret på hur det nya systemet har underlättat arbetet för de två färjorna efter att bara ha använt det i ett år, säger Tony Öhman.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Agebro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro