ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Twitterstorm efter SD-topps KKK-skämt

Jenny Sköld · 13 Dec 2012
Uppdaterad 13 Dec 2012
Twitterstorm efter SD-topps KKK-skämt

Twitterstorm efter SD-topps KKK-skämt


Skämtade om dagisbarnens stjärngossekläder. Nu delar reaktionerna Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

SD:s presstalesman Linus Bylund orsakade en Twitterstorm på luciaförmiddagen genom att skämta om att hans barn skulle på "nån KKK-pryl med dagis". 

KKK står för Ku Klux Klan, en brutal rasistisk organisation som gjort sig kända för att klä sig i vita huvor. 

Efter att media skrivit kritiskt om inlägget är reaktionerna på nätet delade. Å ena sidan de som tycker att skämtet var förkastligt och de som anser att media driver upp en storm i ett vattenglas.

"Nog för att aggressiv granskning av SD är bra, men det här? Journalistiskt bottennapp in absurdum", skriver signaturen Jesper på Twitter. Flera reagerar på att skämtet är gammalt: KKK måste ju vara det vanligaste luciaskämtet som finns, skriver en twittrare.

Aftonbladets reporter skriver i ett svar på Bylunds Twitter att "skämtet" får en tvetydig klang i mångas öron "med tanke på er historia".

Sverigedemokraterna har under den senaste tiden stått för en rad skandaler. Bland annat har filmer blivit offentliga, där flera riksdagsledamöter beväpnar sig med järnrör och uttalar sig rasistiskt.

En annan partitopp tvingades nyligen lämna riksdagen efter att han uppträtt rasistiskt mot de vakter som försökt hjälpa honom upp i rullstolen efter en kväll på krogen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro