ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tycker du att det är rätt att Handels tar strid?

Anneli Wikström · 23 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Anna-Carin Zackari, 21 år, butiksanställd SALT – Det är superviktigt att man kämpar för lönerna och en strejk brukar ha genomslag. Det är viktigt att jag får rätt lön och det är många yngre som jobbar i butikerna som inte har koll på lönerna.

Anna-Carin Zackari, 21 år, butiksanställd SALT – Det är superviktigt att man kämpar för lönerna och en strejk brukar ha genomslag. Det är viktigt att jag får rätt lön och det är många yngre som jobbar i butikerna som inte har koll på lönerna. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Martin Fredriksson, 29 år, butiksanställd Stadium: 
  – Det är en rätt komplex fråga. Det känns ju inte som om det ska behöva gå så långt som att ta till strejk. Man måste kunna förhandla sig fram och mötas på något sätt. Ingen tjänar på en strejk.
Martin Fredriksson, 29 år, butiksanställd Stadium: – Det är en rätt komplex fråga. Det känns ju inte som om det ska behöva gå så långt som att ta till strejk. Man måste kunna förhandla sig fram och mötas på något sätt. Ingen tjänar på en strejk.
Ulrika Rosén, 24 år, butiksanställd Bik Bok: 
   – Jag har inte så jättemycket koll på de frågorna. Men ja, det tycker jag. Man vill väl ha rätt lön och en rättvis lön.
Ulrika Rosén, 24 år, butiksanställd Bik Bok: – Jag har inte så jättemycket koll på de frågorna. Men ja, det tycker jag. Man vill väl ha rätt lön och en rättvis lön.

5 000 kan strejka i påsk

Handelsförbundet varslar om strejk på skärtorsdagen. Påskmaten kan vara hotad .

Handels har varslat om strejk på skärtorsdagen, den dag då vi handlar som mest inför påskhelgen.– Vårt avtal löper ut 31 mars och därför varslar vi den 1 april. Det är en stor helg matmässigt, ungefär lika stor som julen. Vi tar i där det svider som mest, säger Hans Håkansson, försteombudsman på avdelning 20 på Handels i Stockholm.

Syftet med varslet är att sätta press på arbetsgivarna för att komma vidare i förhandlingarna.Om inte parterna kommer överens tas 5 000 anställda i 79 butiker och lager ut i strejk.

Enligt TT:s beräkningar kan strejken i påsk komma att kosta de berörda handlarna i grova slängar 200 miljoner kronor.

Willys i Sundbyberg och Skogås samt Icas lager i Järfälla och Årsta berörs i Stockholmsområdet och tvingas  stänga om strejken genomförs.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro