ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tysk islamistisk kvinna skulle självmordsbomba med sitt barn

Stockholm TT · 31 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På internet berättade 40-åringen i Berlin för andra islamister om sina planer att ta barnet med sig i döden för att på så sätt kunna minska riskerna för upptäckt. Polisen kunde spåra henne och stoppade i april hennes resa. Därefter tvångsomhändertogs hon under två veckor på en psykiatrisk klinik och de sociala myndigheterna fråntog henne vårdnaden om barnet.

Uppgifterna, som först publicerades i Berlintidningen Tagesspiegel på onsdagen, bekräftas av poliskällor. -På vägen till paradiset ville kvinnan offra sig och sitt barn och det har hon inte sagt på skämt på internet, säger en spanare till veckotidningen Spiegels nättjänst. Säkerhetspolisen kom kvinnan på spåren genom sin kontinuerliga övervakning av chattfora för islamister på internet och kunde så spåra dator och avsändare.

Enligt Tagesspiegel, som citerar en anonym högt placerad säkerhetsexpert, har spanarna på detta sätt hittat ytterligare två kvinnliga tyska islamister som planerat självmordsattentat utomlands. Också de skulle ha konverterat och leva ihop eller vara gifta med islamister. En av dem skulle liksom Berlinkvinnan ha planerat att ta sitt barn med sig i döden.

Den ena ska ha haft kontakter med den irakiska terrororganisationen Ansar al-Islam. Den har genom penninginsamlingar och logistiskt understöd varit mycket aktiv i Västeuropa. Förra året dömdes i Sverige två av dess medlemmar till fängelse för terrorbrott, sedan de skickat pengar till organisationen i Irak.

I november förra året sprängde sig den 38-åriga belgiskan Muriel Degauque i luften vid ett attentat i Irak. Också hon hade konverterat till islam.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro