ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tysk minister vill förbjuda jobbmejl efter arbetstid

Caroline Wetterborg · 13 Jun 2012
Uppdaterad 13 Jun 2012
Tysk minister vill förbjuda jobbmejl efter arbetstid

Tysk minister vill förbjuda jobbmejl efter arbetstid Foto: Scanpix


Förbud. Semestern närmar sig för många, men med jobbmejlen i mobilen kan det vara svårt att riktigt koppla av. Därför vill den tyska arbetsmarknads-ministern nu förbjuda jobbmail efter arbetstid.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nya tekniken har gjort det möjligt att ständigt vara uppkopplad – även mot jobbet. För att värna om semestern och motverka stress vill nu den tyska arbetsmarknadsministern Ursula von der Leyen reglera hur anställda läser jobbmail på fritiden, rapporterar flera tyska medier. Det innebär bland annat att man inte ska behöva läsa mail efter arbetstid och företag som bryter mot reglerna kan komma att få sanktioner, skriver Svenska Dagbladet. – Det finns en anledning till att man behöver en längre period av återhämtning och det är ju inte bra då om man styckar upp den och hela tiden fortfarande är kopplad till jobbet, säger Cecilia Beskow samhällspolitisk chef på Unionen till Metro. 

Undersökningar bland fackförbundets medlemmar visar att många arbetar under semester – men också vill ha den möjligheten. Därför menar Cecilia Beskow att reglering inte är rätt väg att gå, det ligger mer på individens eget ansvar.  – Och att man har en diskussion på arbetsplatsen kring hur man jobbar så att det finns en kultur som är accepterade mot att man faktiskt vill vara ledig ibland, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro