ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Tyskland erkänner Bitcoin som valuta

Mimmi Epstein · 19 Aug 2013
Uppdaterad 19 Aug 2013

Som första land erkänner nu Tyskland den digitala valutan Bitcoin, som möjliggör transaktioner över internet mellan två personer, utan att tredje part blandas in.

klar

Artikellänk är kopierad

Landets finansministerium deklarerade i ett brev till parlamentsledamoten Frank Schaeffler, som sitter i finansutskottet, att Bitcoin är en valuta och en ”form av privata pengar”, skriver The Daily Dot.

Enligt Die Welt kommer den tyska regeringen att kunna göra skattemässiga vinster på Bitcoin-företag, medan privatpersoner kan spendera sina pengar skattefritt.

När Tyskland nu erkänner Bitcoin som valuta ges den mer legitimitet. Samtidigt ökar risken för en reglering av valutan, vilket många Bitcoin-användare motsätter sig då en del av idén med Bitcoin är att den inte ska ha några som helst band till någon regering.

Även i Texas har Bitcoin varit uppe för diskussion. Där uttryckte en federal domare att ”Bitcoin är en form av pengar som kan komma att bli föremål för statlig reglering”.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro