ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tyson lämnades kvar när husse utvisades – nu har han fått nytt hem

Emma Kirkhoff · 7 Mar 2015
Uppdaterad 7 Mar 2015
Tyson blev kvar hos en granne när hans husse tvingades lämna Sverige.

Tyson blev kvar hos en granne när hans husse tvingades lämna Sverige. Foto: Djurskyddet i Varberg


När husse utvisades från Sverige lämnades 9-årige Tyson ensam kvar. Efter en bild på Facebook hörde rekordmånga av sig till Djurskyddet i Varberg och nu har hunden fått ett nytt hem. Det är fantastiskt” säger Iréne Laigar vid Djurskyddet till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu har Tyson fått ett nytt hem.
Nu har Tyson fått ett nytt hem.

Aldrig förr har så många engagerats av ett inlägg på Djurskyddet Varbergs facebooksida. Inlägget om Tyson har nåtts av fler än 75 000 människor och nära 1000 personer har delat det vidare. Tyson och hans öde har helt enkelt berört många. 

Det var för några dagar sedan som Tysons husse utvisades ur Sverige, skriver Hallands Nyheter. När polisen kom för att transportera honom ur landet från Göteborg, fick hunden inte följa med. Mannen lämnade honom då hos en granne. 

– När de var på väg till bilen hann han säga till grannen att hon skulle ta hand om hunden och ge den ett nytt hem, säger Iréne Laigar vid Djurskyddet i Varberg till Metro.

Efter mycket om och med hamnade Tyson till sist hos Iréne Laigar i Varberg. Hon trodde först att hunden var knappt ett år gammal, eftersom han var så pigg och vital. Men genom Jordbruksverket fick hon veta att han i själva verket är nio år gammal, och en blandning av rottweiler och dobermann. 

Iréne Laigar vet inte vad Tyson har varit med om, men säger att han är lydig och snäll. 

– Vi föll pladask för honom, han är en riktig kalashund, säger hon. 

När Djurskyddet lade ut inlägget om Tyson på sin facebooksida, efterlyste man samtidigt någon som kunde tänka sig att ta hand om hunden. 

Och det fanns det. Rekordmånga människor hörde av sig och ville adoptera Tyson och alldeles nyligen blev det klart att Tyson ska flytta till Halmstad.

– Telefonen gick varm och det var många som hörde av sig på Facebook om att de ville ha honom. Men han är en sådan ras som man måste vara försiktig med, och därför var vi väldigt noga med vilka familjer som fick träffa honom. Nu hamnar han i en kanongo familj med tre barn och som hade mycket hundvana sedan innan.

Vad tänker du om att det var så många som ville ha honom?

– Det är fantastiskt, alltså. Någon sa att han var för gammal för att omplaceras vid 9 års ålder. Men man är aldrig för gammal för kärlek, säger Iréne Laigar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro