ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Uberchaufför körde in i polisbil – hade marijuana i handskfacket

Aron Andersson · 18 Jan 2015
Uppdaterad 18 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Resenären hade bråttom till flygplatsen – men taxiresan slutade abrupt när chauffören körde in i en polisbil. Sedan visade det sig att föraren hade knark i handskfacket. 

Professor Kelly O’Keefe twittrade på fredagsnatten ut en sammanfattning av sin kväll, då han beställt en bil via taxitjänsten Uber för att ta sig till flygplatsen:

”Min Uber-bil körde precis in i en polisbil. Nu hittade polisen narkotika i handskfacket. Lång kväll för mig. Längre för föraren.”

De senaste månaderna har det skrivits en hel del om företaget i kontroversiella sammanhang, med uppmärksammade fall där förare misstänkts för våldtäkt mot passagerare. Men den här gången handlade det alltså istället om narkotikabrott.

►LÄS MER: Taxichaufför för populära tjänsten Uber misstänks för våldtäkt

►LÄS MER: Nu skakas taxitjänsten Uber av nytt våldtäktsfall

Det var i amerikanska Minneapolis som taxiresan ägde rum sent förra veckan. Kelly O’Keefe märkte redan tidigt att chauffören inte var särskilt uppmärksam på hur han körde, och vid ett hastigt filbyte smällde han in i en polisbil, skriver tekniksajten Boy Genius Report.

Föraren stannade bilen direkt och när polisen bad om hans körkort ville de också genomsöka handskfacket, där de hittade en behållare med marijuana. Själv säger resenären Kelly O’Keefe att hans största problem var att han fortfarande hade bråttom till flygplatsen.

– Det finns inget i Ubers app som låter dig kontakta Uber i en nödsituation, så jag letade efter ett nummer på nätet men kunde inte hitta något, säger han till Boy Genius Report.

– Det här är ett stort problem enligt mig. Till slut sa föraren att han kunde ringa en vän med en taxi och så gjorde han det.

När han slutligen kommit fram till flygplatsen kontaktades han av Uber som gav honom pengarna tillbaka för taxiresan. Till Boy Genius Report har företaget dessutom uppgett att föraren sagts upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro