ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

UEFA vill stänga Max-restaurang

Andreas Nordh · 2 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Patrik Hedlund, föreståndare för Max-restaurangen på Borås Arena som Uefa vill stänga under U 21-EM. 

Patrik Hedlund, föreståndare för Max-restaurangen på Borås Arena som Uefa vill stänga under U 21-EM.  Foto: Anna Sigge


Får inte ha öppet under McDonald’s-sponsrade U 21-EM

klar

Artikellänk är kopierad

Max-restaurangen på Borås Arena måste hålla stängt under U 21-EM i fotboll nästa år. Det kräver det europeiska fotbollsförundet Uefas huvudsponsor McDonald’s.– Min spontana tanke var att det var ett absurt och dåligt aprilskämt. Nu när det visar sig vara på riktigt är det bara upprörande, säger Richard Bergfors, vd för Max.

I juni nästa år spelas ett antal EM-matcher för U 21-lag på Borås Arena. Men om Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, får som de vill kommer hamburgerrestaurangen Max som huserar på arenan bli tvungna att hålla stängt under de fyra dagarna. – Eftersom McDonald’s är deras huvudsponsor ser de det som känsligt, säger Hans Forsman, chef för Borås fritidskontor.

Men på Max har de inte för avsikt att vika sig.– Vi har ju varit med och stöttat arenan och betalat dyra hyror. Ska vi inte få vara med nu när ett större arrangemang ordnas?

Eftersom ingången till restaurangen är via gatan utanför har Richard Bergfors svårt att förstå vad det skulle göra om de höll öppet under EM-matcherna.– Vi kommer ju ändå inte synas i tv-kamerorna.

Protesterna från Max till trots tror Hans Forsman på att de kan nå en överenskommelse.– Värre situationer har väl funnits i världen. Jag utgår från att vi kommer att hitta en lösning som tillfredsställer alla parter.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro