ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ugandaminister: Naturligt att män våldtar unga flickor”

Metro · 26 Feb 2014
Uppdaterad 27 Feb 2014

Att vuxna män våldtar unga flickor är naturligt - men att män har frivillig sex med andra män är onaturligt och omoraliskt. Det häpnadsväckande budskapet kom från Ugandas minister för etik och integritet. Simon Lokodo, när han intervjuades av författaren, tv-personligheten och gayaktivisten Stephen Fry.

klar

Artikellänk är kopierad

Det häpnadsväckande budskapet kom från Ugandas minister för etik och integritet. Simon Lokodo, när han intervjuades av författaren, tv-personligheten och gayaktivisten Stephen Fry.
Det häpnadsväckande budskapet kom från Ugandas minister för etik och integritet. Simon Lokodo, när han intervjuades av författaren, tv-personligheten och gayaktivisten Stephen Fry.Foto: All over press, Directorate for Ethics and Integrity

Intervjun gjorde för över ett år sedan, men har nu åter blivit aktuell och sprids via sociala medier med anledning av att Uganda nyligen antog en kritiserad antihomolag.

Når Stephen Fry ifrågasatte tanken på ett förbud mot homosexualitet i ett land som har omfattande problem med barnvåldtäkter, ska ministern ha svarat:

– Ja, men det är ju rätt sorts barnvåldtäkt.

Sverige statsminister Fredrik Reinfeldt uttalade på onsdagen skarp kritik mot Uganda och den nya lagen och antydde att de 70 miljoner kronor Sverige ger i bistånd till landet kan komma att dirigeras om.

– Presidenten har precis skrivit under den här för oss förkastliga lagstiftningen, då har vi anledning att se över det här, säger han till TT.

Han sa samtidigt att det är viktigt att se till att åtgärderna inte går ut över fattiga och utvecklingen i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro