ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ugly Betty - Salma Hayek

Stockholm Annika Anjou · 6 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Dramakomediserien "Ugly Betty" är årets mest framgångsrika nya tv-serie i USA, producerad av Salma Hayek. Men trots framgången har hon dödshotats för innehållet. – En av personerna i serien är illegal invandrare, något som många latinos i USA har erfarenhet av. Vi har fått många arga brev om det. Sånt är tydligen svårt för amerikaner att se på tv men mord - det är inga problem, säger hon till Metro och himlar med ögonen. "Ugly Betty" är baserad på den colombianska telenovelan "Yo soy Betty La Fea", ett stort latinamerikanskt tv-fenomen. – Vi kämpade i flera år för att göra "Ugly Betty" men inga tv-bolag nappade. Det handlade ju om en lationfamilj och det var ingen intresserad av, säger Salma Hayek. – Telenovelas är dagliga tv-avsnitt som är väldigt melodramatiska med mycket hjärta och smärta, förklarar Hayek. Serien är ändrad för att passa amerikansk tv och handlar om en "ful" flicka som bor i Queens, New York och som drömmer om ett liv i magasinsvärlden. Av en slump får hon jobb som assistent till chefredaktören för modemagsinet "Mode". Men alla i den elitistiska modevärlden är inte förtjusta i den stillösa latinan. Betty spelas av 23-åriga America Ferrera. – Utan America hade vi aldrig gjort serien. Hon är ett riktigt fynd. I första hand är Salma Hayek producent men hon dyker också upp som gästskådis i serien. Under året har Hayek valt bort film för att enbart ägnat sig åt tv. – Jag har redan en ny tv-serie på gång, säger hon och ler. "Ugly Betty" har svensk premiär i kanal 5 i kväll.

America Ferrera spelar "Ugly Betty" i kanal 5.

Salma Hayek producerar "Ugly Betty" som skildrar en latinsk familj i USA. "Det är första gången en latinsk visas i amerikansk tv på prime time. Det var på tiden."

HANNAH SJÖSTRÖM

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Annika Anjou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro