ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ukraina skrotar nya lagar

TTT · 27 Jan 2014
Uppdaterad 27 Jan 2014

Den ukrainske oppositionsledaren Arsenij Jatsenjuk har officiellt tackat nej till erbjudandet om att bli premiärminister i Ukraina, rapporterar AFP.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Regeringen och oppositionen har dock kommit överens om att skrota anti-demonstrationslagarna, meddelar presidentkansliet i ett uttalande.

Under möten mellan regering och opposition i Kiev nu i kväll kom man också överens om en amnesti för fängslade demonstranter, under förutsättning att aktivisterna lämnar den ockuperade departementsbyggnaden och rensar vägarna från barrikader. Protesterna spred sig i söndags till städer i östra och södra Ukraina, där president Viktor Janukovytj har stort stöd och där det tidigare varit lugnt. Polis grep tiotals människor som försökte inta regionala regeringsbyggnader, rapporterade ukrainska medier. Enligt uppgifterna greps 37 i Dnipropetrovsk, 30 i Zaporizjya, 12 i Tjerkasy och 11 i Sumy.

klar

Artikellänk är kopierad

TTT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro