ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ulricas guldklipp

Ulrica Widsell · 16 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Hansson, till vänster, fixar till systern Marias hår. Systrarna jobbar tillsammans på mamma Eivors salong i Tranemo.
Ulrica Hansson, till vänster, fixar till systern Marias hår. Systrarna jobbar tillsammans på mamma Eivors salong i Tranemo.Foto: Maria Gredeskog

Hon är 22 år och har redan en lång meritlista som frisör. Tillsammans med systern Maria har Ulrica Hansson från Tranemo designat Frisörföretagarnas senaste vinterkollektion.

Nu satsar Ulrica på att bli världsmästare på frisyrer. Hon representerar Sverige i yrkes-VM som avgörs i Japan i helgen. Ungdomar från ett fyrtiotal länder tävlar i olika yrken. De unga frisörerna ska under fyra dagar klippa, färga och designa frisyrer i åtta olika grenar på tid.

– Jag känner mig laddad, men det är nervöst. Allt ska stämma, säger Ulrica.

Varför har du chans att vinna?– Det är nog bredden, att jag är utbildad både dam- och herrfrisör från grunden och att jag jobbar och får erfarenheter på salongen, och att jag tävlat i ganska många år, hela tiden sedan jag gick i skolan.

Hur mycket betyder frisyren?– Den har stor betydelse för vilket intryck en person gör. Det handlar om vem man vill uppfattas som.

Vad krävs för att bli en bra frisör?– Man blir aldrig fullärd, och trender och mode förändras, så man måste vilja lära sig mer hela tiden.

Vilka är vinterns hårtrender? – På killar är det mycket välklippta frisyrer, gärna lite längre, tunga luggar eller lite längre hår med fall och en mjuk känsla. På tjejer är det mycket kortare frisyrer och att man får fram mer feminina, kvinnliga drag. Att lätt kunna variera med färg, form och styling i samma frisyr är en trend.

Vad gör du om du vinner?– Jag blir väldigt glad.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro