ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ultralöparen Stutisheel ska springa 500 mil på 52 dagar

Kieron Monks/Metro World News · 18 Jul 2013
Uppdaterad 20 Jul 2013

Känns det motigt att springa i sommarvärmen? Peppa dig med att tänka på ultralöparen Stutisheel Lebedev. Han springer just nu ett lopp som är nära 500 mil långt.

klar

Artikellänk är kopierad

Stutisheel Lebedev
Stutisheel Lebedev

Medan stora delar av Sverige går in i semesterläge äger världens längsta, certifierade lopp rum i New York – Self-Transcendence 3100 Mile Race. En liten grupp löpare springer med målet att klara 5 649 varv runt ett kvarter i Queens i New York på 52 dagar. Det innebär att de måste springa minst 9,78 mil varje dag.

New York Times har kallat loppet för ”Ultramaratonens Mount Everest”.  Stutisheel Lebedev har hittills klarat loppet nio gånger. Hur distraherar du dig från den hemska tortyr som loppet innebär?

– Sinnet är lugnt så du behöver inte göra något särskilt. Jag tycker om att lyssna på indisk musik och ibland på ljudböcker. Jag har lyssnat mig igenom Dan Browns ”Da Vinci-koden” och ibland får jag idéer som jag skriver om senare, säger Stutisheel Lebedev.  Har ni som tävlar gemenskap under loppet eller är ni bittra fiender?

– Det finns en familjär känsla och en god tävlingsanda. Majoriteten av löparna är vänner. Det här året stannade en av loppets ledare för att förse en rival med fotkräm. Är ni med i loppet för att ni vill straffa er själva?

– Nej, det är en form av själv-transcendens och det är aldrig behagligt. Du upplever glädje genom att krossa dina egna gränser. Hur många par skor förbrukas under ett lopp?

– På nio år har det gått åt i snitt 16 par per lopp, så mer än 100 totalt.  Du har övertalat mig. Har du något råd innan jag springer det här 500 kilometersloppet?

– Testa först några kortare lopp, ett två- eller tiodagarslopp. Mitt bästa råd är att göra det för din inre styrkas och dina inre värdens skull snarare än på grund av belöningen och berömmelsen. Det är den enda sättet att lyckas på.

►Här är loppen i juli och augusti

klar

Artikellänk är kopierad

Kieron Monks/Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro