ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Umgås med vännerna när du lyssnar på radio

Jonas Ryberg · 7 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En radio som låter dig umgås samtidigt som du lyssnar på musik. Metro Teknik har charmats av Squeezebox Radio.

4 saker vi gillar med Squeezebox Radio

1 Enkel att använda:

Radions färgskärm gör att det är lätt att navigera mellan olika internetradiostationer utan att först sätta sig vid datorn och mata radion med förinställda snabbval.

2 Konkurrensvänlig:

Med internetradio får Sveriges Radio kon­kurrens av BBC och Rix FM från Soma FM. Squeezebox Radio spelar dessutom musik från din dator i format som mp3, ogg vorbis, aac och wma.3 Lätt att placera:

Tack vare trådlöst nätverk är radion lättplacerad. Laddbart batteri finns som tillval. Att koppla upp radion mot hemmets nätverk var lättare än att ställa in snabbval på min gamla fm-radio.

4 Utbyggbar:

Med möjlighet att installera småprogram i radion kan vi hoppas på nya enkla och smidiga sätt att hitta musik. En Spotify-klient direkt i radion står exempelvis högt på önsklelistan.

Analys: "Den är riktigt trevlig"

Radiolyssnande har inte varit en speciellt social aktivitet sedan tv:n gjorde sitt intåg i folkhemmet.  Med Squeezebox Radio vill Logitech ändra på det. Radion har koppling till sociala sajter som Facebook, Last.fm och Flickr.

De två först­nämnda ska kunna användas för att berätta för kompisarna vilken musik du lyssnar på. Från Flickr kan radion hämta bilder till sin 2,4-tum lilla färgskärm. Facebookkopplingen fungerade dock inte på det tidiga testexemplar vi fått låna. Att hämta bilder från Flickr var däremot inget problem.

Roligare än det sociala elementet är dock att Squeezebox Radio är en riktigt trevlig internetradio. Ljudet är godkänt med tanke på radions storlek. Färgskärmen kommer till sin rätt när det gäller att navigera mellan stationer och de småprogram som kan installeras i radion lovar gott.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro