ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Underdog-stämpeln i WESG ska ge The Final Tribe revansch

Erik Glanell · 6 Mar 2019
Uppdaterad 6 Mar 2019
Dreamleague blev inte riktigt den succé som Adrian “Era” Kryeziu och The Final Tribe hade hoppats på. Nu ska de försöka hitta tillbaka till flytet i WESG.

Dreamleague blev inte riktigt den succé som Adrian “Era” Kryeziu och The Final Tribe hade hoppats på. Nu ska de försöka hitta tillbaka till flytet i WESG. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack


The Final Tribe kämpar för att hitta tillbaka till framgångsreceptet. I WESG:s Dota 2-turnering hoppas det kunna slå hårdare än vad motståndarna anar.

klar

Artikellänk är kopierad

The Final Tribe var det svenska Dota 2-laget som tog över rollen som det stora svenskhoppet när Alliance vacklade. Laget med namnkunniga svenska spelare såg lovande ut och med vind i seglen kvalificerade de sig till ”supermajorn” och Dreamleague.

Förväntningarna var högre än vad resultatet visade sig bli och sedan dess har laget hamnat lite i skuggan. Jonas ”jonassomfan” Lindholm försvann ur truppen i slutet av januari och laget kastades in i en obalans.

– Vi tappade mönstret och idén med laget, säger Adrian ”Era” Kryeziu till Metro Esport.

Idén som TFT-kaptenen pratar om sammanfattas av Pontus ”Frost” Frost i en intervju med SVT nyligen med mottot ”look good, feel good, play good”. Ett helhetstänk där fysisk aktivitet och den självkänsla fysiskt välmående medför är en viktig komponent som tillsammans med samvaro ska leda till att prestera bättre i spelet.

Liknar ett världsmästerskap

Med fokus på att återfå formen och med ett träningsläger i Malmö i ryggen ger sig The Final Tribe på torsdag in i World Electronic Sports Games, WESG. Turneringen blir lagets första med Andreas ”Xibbe” Ragnemalm i truppen.

– ”Xibbe” är en väldigt lugn och kalkylerad spelare som spelat mycket och han har samma mål som oss, säger Adrian ”Era” Kryeziu.

– Vi går in i turneringen med raka ryggar. Vi vill hitta tillbaka till det goa tugget som vi hade en gång i tiden och visa att vi är en kraft som inte folk kan förbise så lätt.

pil
The Final Tribes laguppställning

Adrian ”Era” KryeziuSimon ”Handsken” HaagPontus ”Frost” FrostRasmus ”Chessie” BlomdinAndreas ”Xibbe” Ragnemalm

WESG är den turnering inom esporten som mest liknar ett traditionellt VM. Lagen är uppdelade efter nationalitet vilket gör att svenskarna är ett av få lag som kan tävla med ordinarie uppställning.

– Det är fräckt att det är landslag som tävlar i esport också. Ibland är det synd att alla lag inte kan komma med för de inte har folk från samma land. Det kommer ju fortfarande vara duktiga lag som är där. Bara för att de har två inhoppare så betyder det inte att de är sämre. Sen ger det oss självklart en fördel att vi är ett lag, säger han.

Svenskarna i dödens grupp

Svenskarna har dessutom hamnat i dödens grupp. Ryssland ställer upp med ett nästintill intakt Vitrus.pro och filippinska TNC kommer sannolikt bli tuffa trots avstängningarna laget har drabbats av. Adrian ”Era” Kryeziu tror däremot att de stora namnen kan spela dem rätt i händerna.

– Vi har goda chanser mot Ryssland i en turnering som denna. Folk räknar inte riktigt med oss. Vi har alla motivationen, styrkan och övertygelsen om att vi kan vara samma nivå om vi bara får till det där lilla extra. Dessutom finns det ingen press på oss och därför har vi ett övertag om de ser oss som lätt motstånd, säger han.

Hur kommer det gå för er? 

– Vi kommer ta oss ut ur gruppen och komma till slutspel. Då kommer vi komma topp tre.

pil
Det här är WESG

Vad: World Electronic Sports Games är en turnering som liknar ett världsmästerskap där olika nationer tävlar mot varandra i landslag. Under WESG spelas turneringar i CS:GO (damer och herrar), Dota 2, Starcraft 2, Hearthstone (damer och herrar), Pro evolution soccer och Vainglory.

Var: Chongqing, Kina.När: 7–17 mars.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro