ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undergången förutspåddes som ett PR-trick

Linnea Holgersson · 26 Feb 2014
Uppdaterad 26 Feb 2014

Jorden gick inte under i Ragnarök den 22 februari. Brittiska Jorvik Viking Centre använde den nordiska myten som ett marknadsföringstrick.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

Metro skrev tidigare om att jordens förutspåddes att gå under i Ragnarök den 22 februari. I York, England, håller The Jorvik Viking Centre, en årlig vikingafestival där undergången förutsågs inträffa på festivalens sista dag.

– Temat under årets festival var nordiska myter och legender. Vi tog en övergripande blick på legenden om Ragnarök och matchade ihop den med flera tecken på att Ragnarök var på väg att inträffa i den moderna världen, säger pressansvarig Jay Commins.

Upphittandet av havsormar på California Beach som skulle representera Midgårdsormen var ett av de tecken som Jorvik Viking Centre använde som marknadsföring av Ragnarök. Varför just den 22 februari blev valt som datumet för jordens undergång, svarar Jay Commins på att det har betydelse för festen som är på festivalens sista dag.

– Det finns tydliga paralleller mellan Ragnarök och vikingafesten Segerblot. Det är festen där vikingarna markerar slutet på vintern och återfödelsen av världen under våren, mycket likt Ragnarök. Vår Segerblot i år var den 22 februari.

Förutspår ni jordens undergång till varje festival?

– Nej det gör vi inte, säger Jay Commins.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro