ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undergången närmar sig

Johanna G Jimenez · 24 Mar 2011
Uppdaterad 24 Mar 2011
Människorna i Eddie #14 är kloner och mänskligheten på drift i universum. På Teaterns dag, lördag den 26 mars, bjuder teater InSite på öppna repetitioner på Bastionen i Malmö. Här skådespelarna Dennis Sandin, Matthias Hahne Thorbjörnsson, Ester Claesson, Louise Ryme med regissören Ragna Weisteen.

Människorna i Eddie #14 är kloner och mänskligheten på drift i universum. På Teaterns dag, lördag den 26 mars, bjuder teater InSite på öppna repetitioner på Bastionen i Malmö. Här skådespelarna Dennis Sandin, Matthias Hahne Thorbjörnsson, Ester Claesson, Louise Ryme med regissören Ragna Weisteen. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Teaterns dag i Malmö för elfte året i rad. Öppna repetitioner på Bastionen. Metro ger tips ur programmet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den som beger sig till Bastionen på Teaterns dag, nu på lördag, får ta del av en filosofisk undergångssaga i sciencefictionmiljö. Teater InSites öppna repetitioner av Eddie #14, med urpremiär den 15 april, väcker frågor om människans exi-stentiella oro för sin överlevnad. Här har människorna förbrukat sina sista resurser och ger sig ut i rymden i en kokongliknande farkost, och besättningen är människokloner. – Människorna skickar ut sin mest sofistikerade organiska teknologi i rymden, med hopp om att stöta på en ny planet, berättar regissören Ragna Weisteen. Pjäsen är specialskriven av dramatikern Dennis Magnusson. Skådespelarna Matthias Hahne Thorbjörnsson, Dennis Sandin, Ester Claesson och Louise Ryme spelar rymdsagans människokloner. Scenrummet kommer att innesluta skådespelare och publik i en helt täckt, kokong-liknande jättekonstruktion. Förutom att repetera, bygga scen och möta publiken på Bastionen kommer InSites ensemble försöka se så mycket teater som möjligt på lördag. – Det händer så mycket i Malmö som teaterstad. Bara att det finns en Teaterns dag är häftigt, säger Matthias Hahne Thorbjörnsson. – Teaterns dag är lite som en laxrusning i en älv, det kommer så mycket folk, skrattar Dennis Sandin.

Ljudkonstnärer på gator och torg

Årets tema på Teaterns dag är ljud. För 50 kronor köper du en entréknapp och får tillgång till alla arrangemang under dagen. Hela programmet och mer info finns på Teaternsdag.se

Tjuvstarta med ett hörspel på Ljudkullen i Scaniaparken redan på torsdag, signerat Teater Mutation, Teater 23 och Radiowy.  Garanterat mäktigt, med havet som bakgrund. Pågår den 24–27 mars. Ett smakprov från de medverkandes repetitioner kommer att kunna höras på stan redan på fredag. Ljudkonstnärerna Cindy Lee, Andreas Kurtsson och Rickard Daun rör sig på Malmös gator med vagn och högtalare och spelar upp stoff från föreställningarna.

Några av de 2 000 personer som inte får komma in på  teaterhögskolorna kan i stället ses i Potato Potatos ”De misslyckade monologerna” på Mazettihuset.

Teater Mutations körverk ”Brottsstycken” vänder och vrider och plockar itu kriminalhistoriens dramaturgi och uttrycksmedel. 

Malmö stadsteater bjuder på en bombastisk ljud-show. Här får Malmöborna tävla mot varandra i sitt eget körslag.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro