ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undernärd bebis dog med tom mage – nu döms föräldrarna

Johan Wikén · 15 Jun 2017
Uppdaterad 16 Jun 2017
Föräldrarna tog sonen till en homeopat när de insåg att något var allvarligt fel.

Föräldrarna tog sonen till en homeopat när de insåg att något var allvarligt fel. Foto: Alamy


Det belgiska paret gav sin sju månader gamla bebis en diet som främst bestod av olika veganska mjölkalternativ. Något som i förlängningen ska ha resulterat i att barnet dog på grund av undernäring och uttorkning, enligt åklagaren. Nu har föräldrarna fått sin dom.

klar

Artikellänk är kopierad

Den lilla pojken vägde endast 4,3 kilo när han avled på väg till sjukhus i juni 2014. Han var undernärd och uttorkad, rapporterar BBC.

Föräldrarna, från Beveren utanför Antwerpen, anklagades för att ha orsakat barnets död genom att endast mata sonen med olika vegetabiliska mjölkalternativ, vilket resulterade i undernäring. Det ska dessutom ha dröjt innan de sökte hjälp.

Enligt BBC hade mamman inte någon bröstmjölk och bebisen vägrade att ta bröstmjölksersättning.

När föräldrarna, som driver en hälsokostbutik, märkte att något var allvarligt fel tog de bebisen till en homeopat – som i sin tur rådde dem att ta barnet till en läkare.

Men då var det för sent.

Åklagaren menade att föräldrarna orsakat sitt barns död och yrkade på 18 månaders fängelse. I veckan föll domen i belgisk domstol. Paret ansågs ha orsakat sonens död omedvetet och dömdes till sex månaders villkorlig dom, enligt BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro