ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Undersköterskor stängs av – ska ha hånat dementa på Snapchat

Björn Berglund · 22 Mar 2018
Uppdaterad 22 Mar 2018
Undersköterskorna anklagas för att ha hånat dementa i en sluten grupp på Snapchat. Arkivbild.

Undersköterskorna anklagas för att ha hånat dementa i en sluten grupp på Snapchat. Arkivbild. Foto: IBL


Tre undersköterskor anklagas för att ha filmat och fotograferat dementa vid ett äldreboende i Göteborg. Materialet ska de ha lagt ut på Snapchat tillsammans med hånfulla kommentarer. Nu har de stängts av från sina arbeten, skriver GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Det kommunala äldreboende där undersköterskorna jobbar fick höra talas om aktiviteterna förra veckan. De tre undersköterskorna ska ha spridit bilder och minst en film på vårdtagare från boendet i en sluten grupp på Snapchat. Dessutom förekom kränkande kommentarer, enligt arbetsgivaren.

Stadsdelen har informerat alla anhöriga och har startat en utredning. De tre undersköterskorna har stängts av så länge den pågår, skriver GT.

– Tyvärr var det så att det är en demensenhet. Det är det som är mest förfärligt i det här och som gör att vi stänger av tre personer som vi anser är berörda av det hela, säger en sektorchef i stadsdelen till tidningen.

Enligt sektorschefen har man strikta rutiner om vad som får läggas ut i sociala medier. Hen säger också till GT att kommentarerna var av sådant slag som ”man inte ska skriva om någon”.

Kommunalrådet Daniel Bernmar (V) som har ansvar för äldreomsorgen på kommunal nivå ser allvarligt på det inträffade.

– Det är ett brott mot den personens integritet att sprida närgångna uppgifter naturligtvis, om detta skulle visa sig stämma, säger han till GT.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro