ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undersökning: 8 av 10 poliser funderar på att sluta

Ida Gustafsson · 25 Nov 2015
Uppdaterad 25 Nov 2015
Majoriteten av svenska poliser är missnöjda med sin lön eller omorganisationen, visar en undersökning som polisförbundet har gjort.

Majoriteten av svenska poliser är missnöjda med sin lön eller omorganisationen, visar en undersökning som polisförbundet har gjort. Foto: TT


Låga löner och den nya organisationen har väckt missnöjet hos poliskåren. Åtta av tio poliser funderar på att sluta jobba. Det visar en undersökning som polisförbundet har gjort, skriver SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 1 januari i år slogs 21 polismyndigheter samman till en stor organisation. En förändring som långt  i från alla poliser är nöjda med. Enligt en undersökning som polisförbundet gjort visar att anställda är missnöjda med arbetsmiljön och låg lön. 

Polisförbundet har sedan tidigare krävt att minimilön på 25 000 kronor ska införas. 

► LÄS MER: Polisen brevbombar makthavare – i massivt löneuppror

Så många som 8 av 10 poliser funderar på att säga upp sig, visar undersökningen. 61 procent säger att de vill göra det på grund av låg lön och 42 procent uppger att de vill sluta på grund av omorganisationen. 

– Det är mycket allvarliga siffror och både rikspolischef Dan Eliasson och inrikesminister Anders Ygeman (S) borde lyssna på våra medlemmars frustration, säger Lena Nitz, ordförande i Polisförbundet till SVT. 

Om det blir verklighet att ett stort antal poliser säger upp sig leder det till ett bortfall av polisiär kompetens. 

– Omorganisationen har skapat kaos. Men polisen i Sverige är ingen experimentverkstad. Och i det läge vi har nu med omfattande yttre hot förvärras en redan ansträngd arbetssituation, säger Lena Nitz i polisförbundets pressmeddelande. 

► LÄS MER: Polisen slår larm: Vi hinner inte äta eller gå på toa

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro