ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Undersökning: invandring inte längre viktigast för svenska väljare

David Ohlsson · 23 Aug 2017
Uppdaterad 23 Aug 2017

Foto: LEIF R JANSSON/TT


Sjukvården är nu väljarnas viktigaste politiska fråga och inte invandringsfrågan, enligt en ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

I våras var flykting- och invandringsfrågor de viktigaste för väljarna.

Men enligt en undersökning från Aftonbladet/Iniziohar sjukvård nu seglat upp som etta på listan.

Enligt Aftonbladet kommer det här troligtvis att gynna Socialdemokraterna framöver. Det är nämligen det parti som väljarna anser är bäst på sjukvård, framkommer i undersökningen.

Lite mer än en fjärdedel av väljarna tycker att Socialdemokraterna har den bästa sjukvårdspolitiken medan Sverigedemokraterna anses ha den näst bästa sjukvårdspolitiken.

En orsak till att sjukvården är den viktigaste frågan just nu kan vara sommarens nyheter om kriser inom förlossningsvården på olika håll i landet. Även nyheter kring Karolinska sjukhuset kan ha haft en effekt på väljarna, skriver tidningen.

Lag och ordning som tidigare var den näst viktigaste frågan har hamnat på tredjeplats. Här anser väljarna att det är Moderaterna som har den bästa politiken. Utbildning och skola ligger kvar på fjärdeplats och även sysselsättning och jobb ligger kvar på samma plats som mätningarna i våras, på en femteplats.

klar

Artikellänk är kopierad

David Ohlsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro